Clerkenwell Design Week v Londýně

PŘEDNÁŠKA O DESIGNU – INSPIRACE, ŘEMESLNÉ ZPRACOVÁNÍ A INOVACE

V 13:00 v úterý 22. května vedoucí designu a vývoje značky Pergo, Laurent Meersseman, spolu s designérkou Oke Nolletovou nabídnou přednášku o designu se zaměřením na inspiraci, řemeslné zpracování a inovaci.

Společně vysvětlí jedinečný designový proces, který probíhá pokaždé, když společnost Pergo představuje nový výrobek. Od prvotního záblesku inspirace po nalezení původního kusu dřeva, řemeslné zpracování a designové techniky, které jsou nutné pro dosažení dokonalé harmonie struktury a barvy u každého výrobku. Vysvětlí také některé zajímavé technické inovace, které umožnili společnosti Pergo vytvořit její jedinečné kolekce.

PERGO VISIONBOX V HALE DOMUS

V průběhu akce Clerkenwell Design Week bude přístup k Visionboxu Pergo přes nižší přízemí výstavní haly Domus. Návštěvníci budou provedeni malým tunelem, který ústí do Visionboxu, kde se mohou naprosto ponořit do designového procesu společnosti Pergo.

Visionbox společnosti Pergo nabídne návštěvníkům kinaestetický designový zážitek, jehož prostřednictvím se seznámí s kreativitou a řemeslným zpracováním, které tvoří základ inovativních, architektonických designů podlah Pergo. Pro návštěvníky je připravena audiovizuální prezentace představující hluboce zakořeněnou kulturu designu, která ve společnosti Pergo existuje. Kreativní tradice ve spojení s vášnivými designéry jsou základními kameny příběhu společnosti Pergo o designu a trvanlivosti v rámci sektoru kreativního a průmyslového designu interiérů.

Visionbox představí filmy zaměřené na designové techniky i inspiraci. Uvnitř Visionboxu bude vodní kaskáda, po které bude nepřetržitě stékat voda na laminátovou podlahu, aby demonstrovala inovativní odolnost proti vodě. Hned vedle Visionboxu se budou nacházet tři hlavní výstavy s kolážemi a inspiračním stylem: „Městský beton“, „Venku a uvnitř“ a „Půvab ryzosti“. Každá z nich představí designérskou vizi značky Pergo v těchto oblastech.

PRAKTICKÉ INFORMACE

Domus Clerkenwell Design Week

50 Great Sutton Street, Londýn EC1V 0DF

http://www.domustiles.co.uk

www.clerkenwelldesignweek.com